Продукти:
- 2 чаши сварена леща
- 250 г козе или фета сирене
- 1 малка глава червен лук или няколко стръка зелен
- 1 шепа счукани орехи
- 1-2 червени чушки
- За дресинга:
- ¼ ч.ч. ябълков оцет
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- ½ супена лъжица мед или кленов сироп
- 6 супени лъжици зехтин
- 1 стрита скилидка чесън
Приготвяне:
Сварете лещата и когато омекне я прецедете и изплакнете в гевгир. Сложете я в купа. Добавете към нея нарязания лук, чушките, орехите, натрошеното сирене. Комбинирайте добре съставките за дресинга - оцета, дижонската горчица, чесъна, зехтина и меда. Овкусете салата и ако е необходимо добавете сол. Сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.