Продукти:
- 8-10 големи картофа
- 100-150 г настърган кашкавал/грюер/гауда или друго сирене
- 500 мл прясно мляко
- 500 мл течна сметана за готвене
- 2 скилидки чесън
- ½ ч.л. смляно индийско орехче
- смлян черен пипер на вкус
- сол на вкус – по желание
Приготвяне:
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на филийки. Слагат се в тенджера на котлона заедно с млякото, сметаната, чесъна и индийското орехче. Когато всичко това заври, засечете 3-4 минути. Толкова трябва да врат картофите. След това ги прехвърлете в тава за печене с незалепващо покритие.
Докато ги слагате, малко по малко може да добавяте на вкус и млян черен пипер. Млякото и сметаната, в които са врели картофите също се изсипват при тях в тавичката. Поръсете с настъргано сирене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути или до готовност на картофите.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.