Продукти:
- 1 пакет паста големи миди
- 500 г телешка кайма
- 250 г гъби, нарязани
- 1 чаша рикота
- 1 голямо яйце
- 2 скилидки чесън, пресован
- 2 чаени лъжици сушен риган
- Сол и черен пипер на вкус
- 300 г доматен сос пасата
- 1 и ½ чаши настъргана моцарела
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете леко пастата миди за около 8 минути. Отцедете и оставете настрана.
Загрейте тиган на средна към висока температура. В него запържете каймата до кафяво за около 7-8 минути. Добавете нарязаните гъби. Гответе с разбъркване, докато гъбите покафенеят и се свият, а течността от тях започне да се изпарява. Отцедете отделената мазнина от сместа. Прехвърлете в отделна купа и оставете да изстине за 10 минути.
Към сместа добавете рикотата, яйцето, чесъна, ригана. Разбъркайте много добре. Овкусете със сол и пипер. Добавете половината от доматения сос на дъното на тава за печене. Подредете мидите в нея. Напълнете всяка мида с плънката. Залейте с останалия доматен сос. Поръсете с настърганата моцарела.
Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато моцарелата се разтопи и хване загар.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.