Продукти:
- 1 франзела
- 4 скилидки стрит чесън
- 1 супена лъжица наситнен див лук
- щипка лют пипер
- 200 г разтопено масло
- 1 яйце
- 1 чаена лъжичка сушен или пресен риган
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купа сложете стрития чесън, разтопеното масло, яйцето и останалите подправки и разбъркайте много добре. Нарежете франзелата на резенчета, които да напомнят за гризини. Може да не са толкова дълги като гризините. Ползвайте готварска четка, за да намажете хляба с билково масло. Подредете го в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 8 минути.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.