Продукти:
- 700 г филе от треска
- 80 г настърган пармезан
- 100 г галета от пресен хляб
- 1 връзка наситнен магданоз
- прясна мащерка на вкус
- 2 средно големи яйца
- 1 стрита скилидка чесън
- сол и черен пипер на вкус
- брашно за овалване
- олио за пържене
Приготвяне:
Сложете в кухненски робот хляба и го смелете добре. След това го прехвърлете в дълбока купа. В същия уред сложете рибните филета, които трябва да са добре почистени от костици. Когато ги смелите може да ги добавите към хлебните трохи. Към тях се слагат подправките и яйцата, и всичко се разбърква много добре.
От получената смес се оформят топчета с размера на орех, които се овалват в брашно и след това се изпържват в нагорещено олио до златистокафяво. След това се изваждат от мазнината и се слагат в чиния върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Рибните хапки може да изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути, но е важно на всеки 10-15 минути да ги завъртате, ако е необходимо.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.