Продукти:
- 250 г паста орзо (количеството е за несварена паста)
- 150 г сирене фета
- 1 голяма краставица
- 600 г чери домати
- 1/2 чаша нарязани маслини каламата
- няколко стръка зелен лук или 1 малка глава червен
- 3 супени лъжици нарязан пресен босилек
- няколко стръка наситнен пресен магданоз
За дресинга:
- 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
- 3 супени лъжици пресен лимонов сок
- 1 скилидка чесън, стрита
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Смесете съставките за лимоновия винегрет, охладете в хладилника. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. След това я отцедете, изплакнете и сложете в купа, за да се охлади добре. Зеленчуците се нарязват като за салата, не твърде едро и се добавят към пастата. Съставките за дресинга може да комбинирате в купичка и да разбъркате добре. Добавете за финал сиренето, овкусете с дресинга и сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg