Продукти:
- ½ пресен ананас или 1-2 консерви с ананас
- 250 г мл течна студена сметана за разбиване, без захар
- 500 г маскарпоне
- 3 супени лъжици пудра захар
- 50 г кокосово мляко от консерва
- 200 г бишкоти
- 250 мл сок от ананас
- 50 мл ром
Приготвяне:
В дълбока купа с помощта на миксер разбийте сметаната със захарта. След това добавете млякото и маскарпонето и отново разбийте добре. В дълбока чиния комбинирайте сока и рома. В подходящ съд, в който ще приготвите тирамисуто, сложете равномерно малко от крема. Потопете бишкотите в сока с ром и подредете един ред.
Намажете ги с крем, декорирайте няколко резенчета ананас. По желание върху крема може да поръсите и малко кокосови стърготини. След това направете и втори ред с напоени бишкоти. Върху тях отново намажете крем и подредете ананас. Завършете десерта в обилно намазване с крем и декорация от ананас. Може да поръсите през цедка и малко натурално какао на прах. Сложете в хладилник, за да стегне за няколко часа.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.