Продукти:
- 4 супени лъжици масло
- 2 супена лъжица зехтин
- 500 г пресни гъби печурки или други по ваш избор
- 2 стрити скилидки чесън
- 1 чаша течна сметана за готвене
- 1/3 чаша настърган пармезан
- 100 г натурално крема сирене
- сол, черен пипер на вкус
- щипка сушен босилек
- щипка сушен розмарин
- щипка сушен риган
- щипка сушена мащерка
Приготвяне:
Гъбите се почистват и нарязват на по-едри парченца. В добре загрят тиган сложете зехтина и маслото. Добавете към тях нарязаните гъби и чесъна. Бъркайте от време на време. Когато гъбите поомекнат може да им добавите сметаната, пармезана, крема сиренето и подправките. Сосът трябва да се сгъсти и тогава може да сервирате.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg