Продукти:
- 2 чаши пилешки или зеленчуков бульон, по възможност домашно направен
- 1 чаша суха киноа
- 420 г консерва нахут, отцеден и изплакнат
- 1 краставица, нарязана на кубчета
- 1/2 малка глава червен лук, наситнен
- няколко стръка пресен магданоз, нарязан на ситно
- няколко листа мента
- 1/2 чаша печени осолени шамфъстъци, нарязани
- 100 г натрошено сирене фета
- сол и черен пипер на вкус
- За дресинга:
- 1/2 ч.ч. пресен лимонов сок
- 1/2 ч.ч. зехтин екстра върджин
- 1 супена лъжица мед
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В тенджера на котлона сложете бульона. Когато заври може да добавите киноата и да намалите огъня. Варете около 15 минути. Киноата трябва да абсорбира бульона, но и да се сготви добре. След това може да я сложите в купа, за да изстине. Когато е охладена може да добавите останалите съставки за салатата. Съставките за дресинга се комбинират добре в купичка или бурканче, след което може да овкусите салатата.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg