Продукти:
- 5 средно големи домата
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 люта чушка
- 1 червена печена чушка
- 1 зелена печена чушка
- ½ връзка магданоз
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 2 супени лъжици меласа от нар
- 3 супени лъжици зехтин
- сол на вкус
- червен пипер люспи – на вкус
- 1 чаена лъжичка сумак
- смлени орехи за поръсване – по желание и на вкус
Приготвяне:
Доматите се обелват и нарязват на едро, заедно с лука и чесъна. Премахнете семките на печените (люспите също) и на лютата чушки. Тези зеленчуци заедно с магданоза се слагат в блендер или кухненски робот. Всичко се смила на ситно. Разядката не бива да е като пюре, а да е на много ситни парченца, за да се усещат хубаво съставките. Прехвърлете сместа в голяма купа. Следва да добавите лимоновия сок, доматеното пюре, меласата от нар, зехтина и подправките. Разбъркайте добре и сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.