Продукти:
- 2 цели яйца + 1 жълтък
- 180 г захар
- 2-3 прахчета ванилия
- 80 г заквасена сметана
- 160 г брашно
- 5-6 с.л. разтопено масло
- 1/4 пакетче бакпулвер
- 40 г какао на прах
Приготвяне:
- В купа с помощта на миксер разбийте яйцата, жълтъка и захарта.
- Когато сместа стане пухкава може да добавите сметаната, ванилията, брашното и бакпулвера.
- Разбийте всичко много добре.
- Разделете тестото на две равни части.
- Разбъркайте хубаво какаото на прах в едната част.
- Намаслете тава за печене, която да е с незалепващо покритие.
- Сипете равномерен слой от тестото без какао.
- Върху него добавете от тестото с какао.
- Може да ползвате сладкарски пош, супена лъжица, както ви е по-удобно.
- Редувайте двете части на тестото, за да се получат след изпичане красиви шарки в кекса.
- За финал, с помощта на намаслена шпатула направете „прорез“ в средата на сместа.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.