Продукти:
- 1 литър прясно мляко
- 250 г тъмен шоколад с поне 70% какао
- 10 чаени лъжички натурално какао на прах (20 г)
- 20 г царевично нишесте
- 8 чаени лъжички захар
Приготвяне:
- В подходяща тенджера сложете какаото, захарта и нишестето.
- Добавете малко мляко и разбъркайте хубаво, за да не се образуват бучки.
- След това долейте остатъка от млякото.
- Загрейте го на средно силен огън, като бъркате непрекъснато.
- Когато сместа леко заври, добавете начупения шоколад.
- Продължете да бъркате, докато се получи хомогенна шоколадова смес.
- Махнете от котлона.
- Разпределете шоколада в подходящи чаши.
- Украсете по ваше желание.
- Внимавайте при консумация, тъй като напитката е гореща, ако е необходимо изчакайте няколко минути, за да се охлади.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.