Продукти:
- 24 бр. почистени скариди
- 8 тънки резена бекон
- 1 с.л. олио
- сокът на 1 лайм
- настъргана кора от лайм – по желание
- 1 ч.л. каджун на прах
- 1 чаена лъжичка мед
Приготвяне:
- Сложете скаридите в купа.
- Добавете към тях меда и подправките.
- Разбъркайте всичко много добре.
- Следва да увиете около всяка скарида бекон.
- Ако парчетата бекон са твърде широки, може да ги разрежете наполовина по дължина.
- Подредете завитите скариди в тава върху хартия за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 6 – 7 минути или докато станат леко златистокафяви.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.