Продукти:
- 1 охладено бутертесто
- около 150 г тънко нарязан бекон
- 1 жълтък за намазване
Приготвяне:
- Развийте бутертестото. Нарежете го на ленти с широчина около 1,5 см.
- След това всяка лента се разрязва наполовина, за да не е толкова дълга и да е удобна за хапване след изпичане.
- Широчината на бекона е добре да съответства на тази на лентите от бутертестото.
- За да я коригирате може да изрежете с помощта на нож.
- Върху всяка лента тесто подредете бекон.
- Завийте на спирали и подредете в тава върху хартия за печене.
- Намажете ги с жълтък и по желание поръсете със сусам.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.