Продукти:
- 1 пакет готови кори за баница
- 500 г тиква
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. смлени орехи
- 1 ч.л. канела
- лимонова кора от 1 лимон
- олио
- пудра захар за украса
Приготвяне:
- Нарязвате и обелвате тиквата, след което я рендосвате.
- В голяма купа слагате тиквата, канелата, захарта, орехите и предварително рендосаната лимонена кора.
- Разбърквате добре.
- Започвате да приготвяте корите, като на всяка кора се слага по малко олио и в единия край се разстила от плънката.
- Завивате кората на фунийка, след което нареждате в тавата. В тавата можете да сложите хартия за печене, за да не ви залепва и загаря.
- Печете на умерена фурна около 20-30 минути. Добре е да следите как се пече, защото става бързо и да не ви изгори.
- След като е готова, можете да поръсите с пудра захар.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.