Продукти:
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 средно голяма глава жълт лук
- 1 голям морков, обелен
- 2 пръчки целина
- 2 големи скилидки чесън
- 1 кг картофи
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- ½ чаена лъжичка червен пипер
- ¼ чаена лъжичка куркума
- 4 чаши зеленчуков бульон, по възможност домашен
- 1 чаша прясно мляко
- ½ чаша нарязан пресен магданоз
- 2 стръка зелен лук
- голяма бучка масло
Приготвяне:
- Нарежете зеленчуците на малки кубчета.
- В дълбока тенджера загрейте зехтина.
- Добавете лука, морковите, целината, чесъна и картофите.
- Следва да сложите и подправките.
- Гответе зеленчуците около 5-7 минути или докато омекнат леко, разбърквайте от време на време.
- След това налейте бульона.
- Когато сместа заври, намалете котлона и засечете около 20-30 минути.
- Ако картофите не са напълно готови, оставете ги за още няколко минути.
- Добавете млякото и маслото и махнете тенджерата от котлона.
- Пасирайте супата до гладкост с помощта на пасатор.
- Опитайте и коригирайте подправките на вкус.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.