IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Панирани пилешки гърди

Вкусно хапване

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди без кожата
  • 4 яйца
  • сол и черен пипер на вкус
  • няколко стръка наситнен див лук
  • 100-120 г настърган пармезан
  • брашно за овалване
  • няколко бучки масло за пържене

Приготвяне:

Нарежете пилешките гърди наполовина по дължина.
След това ги начукайте с чук за месо, за да станат още по-тънки и крехки.
В купа разбийте яйцата и добавете към тях пармезана, черен пипер и сол, дивия лук.
В плоска чиния сипете малко брашно.
Загрейте на котлона дълбок тиган и разтопете маслото.
Оваляйте леко в брашно от двете страни всяко парче месо.
След това го потопете добре в яйчената смес и го сложете в тигана.
Запържете добре от двете страни.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата