Продукти:
- 1/3 чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица желатин
- ½ чаша течна сметана
- 3 супени лъжици кокосова захар
- 2 супени лъжици разтворимо кафе
- 1 ампула ванилия
- ¼ чаена лъжица захар
- ½ щипка сол
Приготвяне:
- На тих огън загрейте млякото.
- Накиснете желатина в малко студена вода, за да набъбне.
- Добавете сметаната и кокосовата захар в тенджерата, за да се загреят, колкото захарта да се разтвори.
- Не допускайте да завира.
- Свалете от котлона.
- Добавете желатина и разбъркайте, за да се разтвори напълно.
- Добавете ванилията, захарта, солта и кафето и разбъркайте, за да се разтворят и те.
- Разпределете сместа в две подходящи чашки.
- Приберете в хладилник за няколко часа или за една нощ.
- Сервирайте панакотата с плодове, мед, кленов сироп, шоколад или сметана по избор.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.