Продукти:
- 6 чаши багета или франзела, нарязана на кубчета
- 1/3 чаша зехтин + ¼ чаша
- Сол и черен пипер на вкус
- 3 скилидки чесън, пресован
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 4 домата, нарязани на полумесеци
- ¾ чаша кромид лук, нарязан
- 10 листа пресен босилек
- ½ чаша маслини
- 1 чаша моцарела, нарязана
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Оваляйте нарязания хляб в 1/3 чаша зехтин, сол, черен пипер и ситно пресования чесън, така че да полепнат добре навсякъде.
- Подредете кубчетата хляб в тава и печете за 10 минути, докато стане хрупкав и златист.
- Извадете от фурната и оставете настрана да изстине напълно.
- В купа разбъркайте останалия ¼ чаша зехтин с балсамовия оцет. Оставете настрана.
- В голяма купа за салата добавете доматите, лука, босилека, маслините и моцарелата.
- Добавете хлебните кубчета.
- Залейте с дресинга.
- Разбъркайте добре и изчакайте около 20 минути, преди да сервирате, за да може дресингът да попие добре в хляба.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.