Прдукти:
- 800 г пасирани домати без люспи
- зехтин екстра върджин на вкус
- 300 г хубав хляб с дебела коричка
- Вода колкото е необходимо
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- босилек на вкус
- сол на вкус
Приготвяне:
- В подходяща тенджера загрейте зехтина.
- Добавете към него нарязания чесън.
- След 1-2 минути може да добавите и пасираните домати, както и сол.
- Гответе около 30 минути на слаб огън.
- След това може да добавите малко вода.
- Разбъркайте и сложете хляба, който сте нарязали на по-едри хапки.
- Притиснете леко с лъжица и долейте още вода.
- Трябва да има достатъчно сос, в който да се напои хлябът.
- Покрийте с капак тигана и изключете котлона.
- Махнете от котлона след 15 минути.
- Завършете със струйка зехтин, разбъркайте и сервирайте, като поръсите с малко пресен босилек.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.