Продукти:
- 400 г тъмен шоколад
- 250 г масло
- 6 яйца
- 100 г брашно
- 130 г захар
Приготвяне:
- На водна баня разтопете заедно маслото и шоколада.
- В купа разбийте с помощта на миксер яйцата и захарта.
- Добавете пресятото брашно и отново разбийте добре.
- Следва да добавите разтопената шоколадова смес.
- Пригответе алуминиеви формички за печене или други каквито имате, като ги намажете с масло и поръсите леко с брашно.
- Напълнете формичките с тестото.
- Количеството на тестото да бъде една идея над средата на формичката.
- Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 12 минути.
- Сервирайте с топка сладолед.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.