Продукти:
- 350 г брашно
- 250 г маскарпоне
- 200 г захар
- 2 ч.л. натурално какао на прах
- 50 мл сварено и охладено кафе
- около 3 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 40 мл прясно мляко
- щипка сол
Приготвяне:
- В купа с помощта на миксер разбийте захарта и яйцата.
- Добавете солта и маскарпонето.
- Разбъркайте с миксера за няколко секунди, след което пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете към сместа.
- Разбийте отново докато се получи гладко тесто.
- Разделете го на три равни части в отделни купи.
- Към първата част от тестото добавете пресятото какао на прах и половината от свареното кафе.
- Разбъркайте добре с шпатула.
- Към втората част добавете останалото кафе и разбъркайте.
- Към третата част добавете млякото и разбъркайте добре.
- Намаслете и набрашнете форма за кекс.
- Изсипете първата част от тестото, разпределете я равномерно във формата.
- След това по същия начин върху нея втората, а след това и третата част.
- На финала с нож, вилица или дървен шиш, леко размесете трите части.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност на кекса.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.