Продукти:
- 6 дебели филийки стар хляб
- 3 чаши прясно мляко
- 3 с.л. захар
- 1 пръчица канела
- 2 – 3 ленти портокалова кора
- 2 големи яйца
- Олио или зехтин за пържене
- За поръсване:
- ½ чаша захар на кристали
- 2 чаени лъжички смляна канела
Приготвяне:
- Почистете много добре портокала и с помощта на белачка за картофи обелете 2-3 тънки ленти от кората му.
- В малка тенджера комбинирайте млякото, портокаловите кори, канелата и захарта.
- Когато заври леко изключете котлона.
- Бъркайте докато захарта се разтвори и премахнете от котлона.
- Когато сместа стане приятно хладка, премахнете канелата и портокаловите кори.
- В тавичка подредете нарязаните филийки и ги залейте с млякото.
- Когато се напоят от едната страна, обърнете ги от другата.
- Отделно в подходяща дълбока чиния разбийте яйцата.
- Внимателно извадете една филийка от млякото и също толкова внимателно я потопете от двете страни.
- В добре загрят тиган сложете олиото/зехтина и добавете филийката.
- Същото направете и с останалите филийки – извадете ги от млякото, потопете ги в яйцата.
- Изпържете ги от двете страни до златисто.
- Готовите филийки се поръсват с комбинация от кафява захар и канела на прах.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.