Продукти:
- 300 г къса паста по ваш избор
- няколко стръка зелен лук или 2-3 глави шалот
- 1 сладка червена чушка, нарязана на ситно
- 420 г царевица от консерва, отцедена и изплакната
- 150 – 200 г шунка, нарязана на фини парченца
- За дресинга:
- 125 г майонеза
- 125 г заквасена сметана
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 1 ч.л. мед
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- сол на вкус
Приготвяне:
- Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката.
- Когато пастата се свари, може да я отцедите в гевгир и да я изплакнете със студена вода.
- Сложете я в купа.
- Добавете към нея останалите съставки.
- Пригответе дресинга като комбинирате всичко много добре.
- Овкусете салатата и я разбъркайте хубаво, преди да сервирате.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.