Продукти:
- 4 супени лъжици масло
- 120 г тъмен шоколад
- 3 супени лъжици какао на прах
- 2 големи яйца
- 1 чаша плюс 2 супени лъжици захар
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- ¼ чаена лъжичка сол
- ¾ чаша тахан
- ⅓ чаша брашно
Приготвяне:
- Разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото и добавете към него какаото.
- Отделно разбийте заедно захарта, солта, ваниловия екстракт и яйцата до получаването на гладка смес.
- Добавете към тях тахана и отново разбъркайте.
- След това сложете брашното и отново разбъркайте.
- Накрая сложете шоколадовата смес.
- Полученото гладко тесто се изсипва в намаслена форма за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 176 градуса за 28-30 минути, докато
- ръбовете на браунито се стегнат, но центърът остане влажен.
- Извадете от фурната.
- Сервирайте, след като браунито се охлади.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.