За блата:
300 г фурми Medjool без костилки
200 г орехи
200 г фъстъчено масло без захар и сол
щипка морска сол
80 г какао на прах
За ганаша:
250 мл кокосово мляко
250 г тъмен шоколад
Приготвяне:
В кухненски робот смелете фурмите, солта и какаото заедно.
След това добавете фъстъченото масло и отново смелете.
Получената смес разпределете във форма, в която сте сложили хартия за печене.
Разпределете я така, че да се получи нещо като блат.
За да приготвите ганаша, загрейте млякото.
Добавете към него шоколада.
Бъркайте докато се получи гладък крем.
Разпределете ганаша върху блата с фурми.
Украсете по желание.
Поставете десерта в хладилник за около 2 часа, за да стегне добре.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.