Съставки:
- 150 мл студена течна сметана за разбиване
- 250 г маскарпоне
- 70 г гранулирана захар
- 1 консерва ананас
- няколко бишкоти
Приготвяне:
В дълбока купа разбийте добре сметаната.
Отделно разбийте захарта с маскарпонето.
След това комбинирайте и бъркайте внимателно сметаната и маскарпонето.
В дълбока чиния сипете сока от консервата, тъй като в него ще се напояват бишкотите.
Вземете подходящи купички.
На дъното на всяка сложете малко количество крем.
След това добавете 1-2 напоени бишкоти.
Върху тях сложете няколко парченца ананас.
Покрийте с крем.
Така редувайте съставките, като накрая завършете с крем и по желание поръсете с малко натурално какао на прах.
По желание поставете в хладилник за около 1 час преди консумация.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.