Съставки:
- 2 бр свински пържолите
- За маринатата:
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 2 супени лъжици пресен лимонов сок
- 2 скилидки стрит чесън
- 1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
- 1/4 чаена лъжичка сух розмарин
- 1/8 чаена лъжичка счукан червен пипер на люспи
- сол на вкус
Приготвяне:
- В купичка голяма купа или подходяща дълбока чиния комбинирайте добре съставките за маринатата.
- С чук за месо леко начукайте пържолите.
- Сложете ги в марината.
- Разбъркайте добре, за да се овкуси месото от всички страни.
- Оставете го да се маринова за няколко часа.
- Покрийте съда със свежо фолио или капак и сложете в хладилник.
- Месото може да се маринова един или няколко часа, според желанието ви.
- След това го изпечете както ви харесва.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.