IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Свинско филе със сос от ябълки

Вкусно ястие, ефектна изненада

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Продукти: 

  • ¾ чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица чесън на прах
  • ¼ чаена лъжица червен пипер
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 500 г свинско филе, нарязано на стекове
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 зелени ябълки, обелени и нарязани
  • ½ чаша вода
  • 2 чаени лъжици кафява захар
  • ¼ чаена лъжица канела
  • Няколко пресни листа магданоз

Приготвяне:

  • Смесете половината от солта, чесъна на прах, двата вида пипер и ги поръсете от двете страни на месото.
  • Втрийте добре.
  • Загрейте голям тиган на средна към висока температура.
  • Стоплете в него 1 супена лъжица от зехтина.
  • Запечатайте месото от двете страни, по 2-3 минути от всяка.
  • Извадете от тигана и оставете настрана.
  • Добавете оставащия зехтин в тигана. Разклатете, за да обере остатъците от вкусовете на месото.
  • Добавете нарязаните ябълки, ½ чаша вода и покрийте с капак.
  • Нека се задушат за 5-6 минути.
  • Махнете капака и добавете оставащата ¼ лъжица сол, захарта, канелата.
  • Гответе за още 2-3 минути с разбъркване, докато ябълките станат съвсем меки и се превърнат в гъст сос, леко карамелизиран.
  • Сервирайте свинското, полято със соса и поръсено с пресен магданоз (по желание).

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата