Продукти:
- 160 г тъмен шоколад
- 160 г захар
- 40 г натурално какао на прах
- 2 яйца
- 80 г масло
- 70 г тъмен или млечен шоколад, нарязан
- щипка сол
Приготвяне:
- Разтопете шоколада на водна баня в голяма купа заедно с маслото.
- Отделно разбийте добре яйцата и захарта.
- Добавете към тях шоколадовата смес, която не бива да е твърде топла.
- След това пресейте какаото и го добавете към сместа заедно със солта.
- Хубаво разбъркайте.
- Накрая сложете натрошения шоколад и отново разбъркайте.
- Сложете сместа за сладките в хладилник за 8-10мин, за да стегне леко.
- След това с помощта на лъжица за сладолед оформете малки купички в тава, върху хартия за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути.
- Оставете сладките да изстинат и след това им се насладете.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.