Продукти:
- 3 яйца
- 35 г брашно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2 супени лъжици масло за изпичане на палачинките
Приготвяне:
- Отделете жълтъците от белтъците.
- Разбийте белтъците на пяна и добавете към тях захарта.
- Продължете да разбивате, докато се получи хубава пухкава смес.
- Комбинирайте жълтъците с пресятото брашно, бакпулвера и млякото.
- Добавете към тях половината от разбитите белтъци.
- Бъркайте внимателно с шпатула.
- След това добавете внимателно и останалата част от тях.
- Загрейте тиган на слаб огън и разтопете малко масло.
- С помощта на супена лъжица или такава за сладолед оформете малки купчинки.
- Добавете в тигана една чаена лъжичка вода и го похлупете с похлупак.
- Гответе няколко минути, преди да обърнете и да продължите да готвите от другата страна.
- Палачинките трябва да са златистокафяви.
- Сервирайте ги както обичате да ги хапвате.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.