Продукти:
- 600 г телешка кайма
- 360 г сварени картофи
- 2 яйца
- сокът на 1 лимон
- няколко наситнени стръка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- 100 г брашно за овалване
- масло, зехтин екстра върджин на вкус– за пържене
- 2-3 цели стръка пресен розмарин
Приготвяне:
В кухненски робот сложете каймата, картофите, яйцата, магданоза, солта и черния пипер. Всичко се смила много добре.
От получената смес се оформят малки кюфтета, които се овалват в брашното.
В дълбок и добре загрят тиган сложете зехтина, маслото и стръковете розмарин.
Когато мазнината е достатъчно гореща може да добавите и кюфтетата.
Гответе за около 5 минути от всяка страна.
След това добавете лимоновия сок и гответе още 7-8 минути (времето за готвене може да варира в зависимост от размера на кюфтетата.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.