Продукти:
- 4 бр филета от риба ципура
- 300 г микс чери домати
- сокът на ½ лимон
- 2 скилидки чесън, обелени
- няколко стръка магданоз, на ситно нарязан
- сол на вкус
- зехтин екстра върджин на вкус
Приготвяне:
- В голям и дълбок тиган загрейте зехтина.
- Добавете към него и скилидките чесън и лимоновия сок.
- Гответе около 4-5 минути, като чесъна не бива да загаря.
- След това добавете рибните филета с кожата надолу.
- Гответе по 2 минути за двете страни.
- Отделете рибата в чиния и я покрийте.
- В същата мазнина добавете нарязаните наполовина чери домати и нарязания магданоз.
- Гответе около 10 минути или докато поомекнат доматите.
- Върнете рибата в тигана и гответе още 2 минути.
- Сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.