Продукти:
- 1 кг картофи
- няколко пресни листа босилек
- няколко стръка пресен магданоз
- 1 и 1/2 супена лъжица каперси
- 30-40 г аншоа - отцедена
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- бял винен оцет на вкус
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Картофите се обелват и нарязват на кубчета като за салата, след което се сваряват в леко подсолена вода.
- Аншоата и каперсите се нарязват.
- Зелените подправки се нарязват на ситно.
- Сварените картофи се прецеждат и се слагат в купа.
- Оставят се да се охладят на стайна температура.
- Към тях се добавят останалите съставки.
- Салатата се овкусява и разбърква.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.