Продукти:
- 3 яйца, разбити
- 1 чаша олио
- 2 чаши захар
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 3 чаши брашно
- 1 чаена лъжица сол
- ½ чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сода
- ¾ чаена лъжица индийско орехче
- 1 супена лъжица канела
- 2 чаши ябълки, обелени и ситно нарязани
- 1 чаша счукани орехи
- 1 чаша пудра захар
- 1 и ½ чаени лъжици прясно мляко
- ½ чаена лъжица ванилия
Приготвяне:
- В голяма купа смесете всички съставки без ябълките и орехите.
- Разбийте с миксер до пълното и хомогенизиране.
- Добавете ябълките и орехите.
- Разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
- Намажете кръгла форма за кекс с малко мазнина.
- Поръсете с малко брашно, потупайте и изтърсете излишното количество.
- Печете в загрята на 220 градуса фурна за 45 минути.
- Извадете от фурната и оставете да изстине върху решетка за 20 минути.
- Обърнете кекса и извадете от формата.
- За глазурата:
- В купа разбийте пудра захарта, млякото и ванилията.
- Ще се получи гладка, леко течна, но лепкава смес.
- Залейте кекса с глазурата и изчакайте да изстине напълно и да стегне.
- Нарежете и сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.