Продукти:
- 520 г сини боровинки
- ⅓ чаша вода
- 1 супена лъжица лимонов сок, прясно изцеден
- 2 супени лъжици гранулирана захар
- 1 супена лъжица царевично нишесте
Приготвяне:
- Сложете дълбока тенджера на котлона и го загрейте.
- Добавете в нея водата, нишестето, лимоновия сок и захарта.
- Разбъркайте добре съставките.
- След около 1 минута добавете боровинките.
- Разбъркайте хубаво.
- Сместа трябва да заври и плодовете да пуснат от соковете си, леко да омекнат, сосът да се сгъсти хубаво.
- Това може да отнеме около 10 минути или малко повече.
- Бъркайте, за да не загори сосът.
- Премахнете от котлона и оставете да се охлади преди да го сервирате.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg