Продукти:
- ½ чаши печени бадеми
- 4 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаша настъргано сирене Пекорино
- 1 чаша листа пресен босилек
- 4 листа мента (по желание)
- ½ чаша зехтин
- 500 г чери домати на половини
- 500 г паста
Приготвяне:
- Кипнете около 2 чаши вода на котлона.
- Свалете ги от огъня и добавете бадемите във водата.
- Нека да постоят около 3-4 минути, докато омекнат.
- Отцедете ги и ги подсушете върху кухненска хартия.
- Втрийте бадемите между дланите си, за да премахнете люспите им.
- Намачкайте чесъна в хаванче заедно със солта до гладка паста.
- В блендер сложете бадемите, сиренето, босилека, ментата, пастата с чесъна, зехтина и доматите.
- Пасирайте до гладка смес.
- Кипнете подсолена вода и в нея сварете пастата за 8 минути.
- Отцедете пастата и я прехвърлете в дълбок тиган на среден огън.
- Към тигана добавете соса от блендера.
- Разбъркайте за около 5-6 минути, за да се загрее и да полепне по пастата.
- Сервирайте с още настъргано Пекорино и пресни листа босилек.
Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.