Продукти:
- 250 г сирене рикота
- 250 г чери домати
- 2 глави червен лук
- сол и черен пипер на вкус
- галета на вкус
- мащерка на вкус
- розмарин на вкус
- зехтин екстра върджин на вкус
Приготвяне:
- В купа комбинирайте нарязания лук, доматите и подправките.
- Добавете зехтина и разбъркайте.
- В тава сложете хартия за печене.
- Поставете сиренето.
- Около него разпределете зеленчуците.
- Направете в горната част на сиренето 2-3 по-дълбоки разреза.
- Поръсете сиренето и зеленчуците с галетата и малко зехтин.
- Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или докато сиренето стане леко златистокафяво, а зеленчуците омекнат добре.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.