Продукти:
- 250 г бекон
- 1 средно голяма глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 стрък селъри
- 3 големи сладки картофа
- 3 стръка прясна мащерка или 1/2 ч.л. сушена
- 5-6 чаши домашен бульон
- 400 мл кокосово мляко – предварително разклатено
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Обелете картофите и ги нарежете на не много големи парчета.
- В дълбока тенджера загрейте зехтина.
- Добавете в него нарязания бекон.
- Когато стане златистокафяв може да го извадите в чиния.
- В мазнината от него задушете нарязаните лук, чесън, селъри.
- Добавете картофите, мащерката и бульона.
- Когато картофите са сварени може да овкусите със сол и черен пипер.
- Пасирайте супата и добавете кокосовото мляко.
- Разбъркайте добре и сервирайте.
- Върху всяка порция супа добавете малко от бекона.
Източник: Кулинарна рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.