Продукти:
- 80 г хляб
- прясно мляко за накисване на хляба
- 800 г телешка кайма
- 30 г настъргано сирене Grana Padano
- сол и черен пипер на вкус
- няколко пресни листа босилек
- За соса:
- 700 г обелени домати от консерва или 700 мл доматен сос
- 1 малка глава лук
- 1-2 стрити скилидки чесън
Приготвяне:
- В купа комбинирайте накиснатия хляб и каймата.
- Добавете към тях настърганото сирене, сол, черен пипер и нарязания босилек.
- Омесете хубаво каймата и я оставете да си „почине“ докато приготвяте соса.
- В дълбок тиган загрейте зехтина.
- Добавете в него нарязания лук.
- Когато се задуши леко може да добавите доматите/соса и чесъна.
- Овкусете с малко сол.
- От каймата оформете малки кюфтенца, които леко оваляйте в брашно.
- Добавете ги към соса и гответе до готовност.
- Сервирайте с картофено пюре или гарнитура по ваш избор.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.