Продукти:
- 2 чаши суров шамфъстък без черупки
- щипка морска сол
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 176 градуса.
- В тава върху хартия за печене разпределете обелените ядки.
- Сложете ги да се пекат за около 8-10 минути или докато станат леко златисто кафяви.
- От време на време ги разбърквайте, за да се изпекат добре.
- След това ги оставете да се охладят за малко.
- Прехвърлете ги в купата на кухненски робот.
- Започнете да ги смилате.
- Получаването на маслена консистенция може да отнеме време, около 10-15 минути.
- От време на време спирайте кухненския робот, за да си почине и за да оберете с шпатула ядките от стените на уреда.
- Така всичко ще се смели добре.
- Когато консистенцията стане достатъчно маслена може да добавите солта и отново да смелите.
- Съхранявайте маслото в буркан с капак в хладилник за около 4 седмици или на стайна температура за 1 седмица.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.