IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Домашно масло от шамфъстък

Само с две съставки

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 чаши суров шамфъстък без черупки
  • щипка морска сол

Приготвяне:

  • Загрейте фурната на 176 градуса.
  • В тава върху хартия за печене разпределете обелените ядки.
  • Сложете ги да се пекат за около 8-10 минути или докато станат леко златисто кафяви.
  • От време на време ги разбърквайте, за да се изпекат добре.
  • След това ги оставете да се охладят за малко.
  • Прехвърлете ги в купата на кухненски робот.
  • Започнете да ги смилате.
  • Получаването на маслена консистенция може да отнеме време, около 10-15 минути.
  • От време на време спирайте кухненския робот, за да си почине и за да оберете с шпатула ядките от стените на уреда.
  • Така всичко ще се смели добре.
  • Когато консистенцията стане достатъчно маслена може да добавите солта и отново да смелите.
  • Съхранявайте маслото в буркан с капак в хладилник за около 4 седмици или на стайна температура за 1 седмица.  

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата