Продукти:
- 200 г светлокафява захар
- 2 големи яйца
- 230 г намачкана на пюре печена или сварена тиква
- 120 мл зехтин
- 1 чаена лъжичка смляна канела
- ½ чаена лъжичка смлян кардамон
- 1/8 чаена лъжичка смлян бахар
- ½ чаена лъжичка сол
- 190 г брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- ½ чаена лъжичка сода за хляб
- За глазурата
- 250 г натурално крема сирене
- пудра захар на сладост
Приготвяне:
- В купа разбийте захарта и яйцата, докато станат на пяна.
- Добавете зехтина, подправките и тиквата.
- Разбийте всичко до гладкост
- Пресейте брашното, бакпулвера и содата за хляб.
- Добавете ги към течните съставки и отново разбийте.
- Изсипете тестото в подготвената тава, която е намазнена и покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 минути или до готовност.
- Готовият кекс трябва да изстине.
- Пригответе глазурата, като разбиете пудрата захар и крема сиренето.
- Намажете кекса и сервирайте.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.