Продукти:
- ¼ чаша лимонов сок
- ¼ чаша зехтин
- 4 скилидки чесън, пресовани
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица сушен риган
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица чили на прах
- 1 чаена лъжица лют червен пипер на флейки
- 1 дафинов лист
- ½ чаена лъжица черен пипер
- 6 бр. пилешки бутчета, цели
- 1 щипка морска сол
Приготвяне:
- В блендер смесете лимоновия сок, зехтина, чесъна, червения пипер, ригана, 1 чаена лъжица сол, чилито, пипера на флейки, дафиновия лист и черния пипер.
- Пасирайте, докато се получи кремав дресинг.
- С помощта на нож направете прорези в месото.
- Поставете го в найлонова торбичка с цип.
- Към него добавете 1/3 от дресинга.
- Затворете торбичката и разклатете добре, за да се овкуси равномерно.
- Отворете торбичката и добавете морска сол.
- Затворете плътно и сложете бутчетата за през нощта да се мариноват добре.
- Загрейте фурната на 200-220 градуса.
- Поставете пилешките бутчета в тава за печене.
- Намажете с оставащата марината.
- Покрийте с фолио и печете за 30 минути.
- Свалете фолиото, с лъжица размажете соса от тавата отново върху бутчетата и печете за още 20 минути или до златиста коричка.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.