IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Пилешки бутчета по португалски

Ароматни и вкусни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Продукти:

  • ¼ чаша лимонов сок
  • ¼ чаша зехтин
  • 4 скилидки чесън, пресовани
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 чаена лъжица сушен риган
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица чили на прах
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер на флейки
  • 1 дафинов лист
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • 6 бр. пилешки бутчета, цели
  • 1 щипка морска сол

Приготвяне:

  • В блендер смесете лимоновия сок, зехтина, чесъна, червения пипер, ригана, 1 чаена лъжица сол, чилито, пипера на флейки, дафиновия лист и черния пипер.
  • Пасирайте, докато се получи кремав дресинг.
  • С помощта на нож направете прорези в месото.
  • Поставете го в найлонова торбичка с цип.
  • Към него добавете 1/3 от дресинга.
  • Затворете торбичката и разклатете добре, за да се овкуси равномерно.
  • Отворете торбичката и добавете морска сол.
  • Затворете плътно и сложете бутчетата за през нощта да се мариноват добре.
  • Загрейте фурната на 200-220 градуса.
  • Поставете пилешките бутчета в тава за печене.
  • Намажете с оставащата марината.
  • Покрийте с фолио и печете за 30 минути.
  • Свалете фолиото, с лъжица размажете соса от тавата отново върху бутчетата и печете за още 20 минути или до златиста коричка.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата