Продукти:
- 4 едри дюли
- 1 ч. ч. вода
- 1 кг захар
- 1 ч. л. лимонтузу/лимонена киселина
Приготвяне:
- В дълбока тенджера поставете захарта и водата и кипнете.
- Почистете дюлите, след което започнете да ги стържете на едро ренде.
- Настърганото веднага поставяйте във врящата вода, преди да потъмнее.
- Разбърквайте от време на време.
- Оставете да ври на тих огън около 20 минути (или докато капка от сиропа остава цяла върху чиния, както се проверяват дали са станали и другите сладка).
- След като стегне добре капката, значи сладкото е готово. Добавете лимонтузуто (лимонената киселина) и разбъркайте.
- Разпределете сладкото в бурканчета и затворете докато е топло.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.