Ако се чудите какъв десерт да приготвите за семейството си през уикенда, ето едно интересно предложение - кралски юийзкей с ябълки и извара.
Необходими продукти
за маслените трохи:
200 г брашно
2 с. л. захар
125 г студено масло
1 к. л. сода за хляб
За плънката:
5 яйца
1 ч. ч. захар + 2 с. л. за поръсване
500 г хубава извара
1 ванилия
2 ябълки
канела
Начин на приготвяне:
В купа сипваме брашното, содата и 2 с. л. захар и смесваме добре.
Добавяме нарязаното на кубчета студено масло и започваме да претриваме с пръсти, докато се получат трохи. Прибираме купата на студено, докато приготвяме плънката.
За плънката в дълбока купа слагаме изварата, яйцата, захарта и ванилията и пасираме до еднородна смес.
Ябълките обелваме и нарязваме на малки кубчета. Застиламе дъното и стените на откопчаваща се форма за торта с хартия за печене. На дъното на формата изсипваме 1/3 от маслените трохи и ги разпределяме така, че да няма празни места.
Отгоре изсипваме плънката и поръсваме с половината от останалите ни маслени трохи.
Нареждаме кубчетата ябълка, поръсваме с 2 с. л. захар, канела на вкус и останалите трохи.
Печем за 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.