Тиквата е един от най-употребяваните продукти през есента. Тя е пълна с полезни вещества и предпочитана за приготвянето на супи и десерти от много хора.
Днешната ни рецепта е именно с тиквата, която носи цветовете на сезона. Ако харесвате вкуса ѝ, то изпробвайте нашето предложение за лек крем.
Необходими продукти:
2 средни парчета печена тиква;
1 маскарпоне (500 г);
половин кофичка заквасена сметана (100-150 г);
2-3 супени лъжици мед;
пресен лимонов сок;
канела.
Начин на приготвяне:
Обелвате внимателно тиквата и я изпичате във фурната. Взимате едното парче и го намачквате с лъжица (може и да го пасирате). Добавете маскарпонето, сметаната, меда и канела на вкус, като разбиете с миксер до получаването на хомогенна смес. Овкусете с лимонов сок.
След като сте готови с крема, разпределете го в подходящи десертни чашки. Първо може да сложите един ред от печената тиква на ситни парченца, след което да добавите крем. Отгоре украсете с малко канела. Друг вариант е да редувате крема и тиквата няколко пъти, ако имате по-големи купички или чашки.
Още вкусни рецепти четете в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.