Есента ухае на топъл билков чай. Излежавайки се с една чаша в леглото през уикенда, сигурно много от вас си мечтаят за печените ябълки на своята баба, които тя приготвя по това време от годината.
Чай, ябълки, канела – една невероятна комбинация, с която много хора свързват този сезон. Ние ще използваме именно плода за днешната ни рецепта, с която да се върнете отново в детството. Само че няма да правим печени ябълки, нито щрудел, а нещо по-модерно – ябълков пай, с който ще си оближете пръстите.
Необходими продукти:
За тестото ви трябват:
1 яйце;
200 г студено масло;
300 г брашно;
100 г захар;
1/2 ч. л. сол;
200 г студено масло;
1 яйце;
2 с.л. студена вода.
За пълнежа и оформянето ще се нуждаете от:
6-7 средни и сладки ябълки;
100 г захар;
60 г галета;
шепа стафиди по ваш вкус;
4 ч.л. канела;
2 с.л. нишесте;
1 жълтък, малко сметана.
За да омесите хубаво тесто, си направете достатъчно място на масата. На чиста покривка изсипете брашното (което предварително сте пресели) и оформете кладенче по средата. Чукнете яйцето, добавете нарязаното масло на кубчета, още захарта и солта. Накрая изсипете водата. Намачкайте с пръсти всичко и оформете гладко тесто.
Начинтът на приготвяне четете в Tialoto.bg