IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата DNES: Масленките на баба


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

7
Зелен ЕвроЖендрВеган
преди 5 години
Харесвам 7 Не харесвам 2
тази рецепта не е удобрена от Брюксел и съответно трябва да бъде забранена!
отговор Сигнализирай
6
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 9 Не харесвам 2
Масленките на баба за потентността на дедо
отговор Сигнализирай
5
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 36 Не харесвам 3
Някога имаше такива сладкарници с масленки,баклава,тригуни,японки(софиянци ги наричат толумбички), охлюви(тестени) с орехи, еклери, пасти и различни други вкуснотии без химикали в големи тави ги зареждаха в сладкарниците.А какви рогчета,кифли,тутманици,витошки,банички,милинки и др. правеха,ехееей! Сега няма такова качество.
отговор Сигнализирай
4
пурички-локумки
преди 5 години
Харесвам 15 Не харесвам 1
Стара българска рецепта1ч. чаша разтопена свинска мас1 ч.чаша бяло вино3-4 пълни с.лъж.пудра захар1 ванилиябрашно за замесване на не твърдо тесто(малко повече от 4 ч.ч.)От изброените продукти замесете нормално-нелепнещо тесто.Разточете по-тънък лист и нарежете на квадрати.Във всеки квадрат поставете по дълго парченце локум и завийте на пуричка(или локум с малко счукани орехи).Подредете ги в намазнена тава и печете на 180 гр.до зачервяване.След кати изстинат се поръсват с пудра захар
отговор Сигнализирай
3
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 18 Не харесвам 2
Благодаря, за толкова време една смислена и добре написана статия. Поздрави !Все така занапред!
отговор Сигнализирай
2
Вариант
преди 5 години
Харесвам 9 Не харесвам 2
Когато топчиците са готови и се сложат в тавата за печене, взема се напръстник, потапя се в прах какао и с него се прави кръгче върху масленката. Има и друг вариант - към една част от тестото се прибавя какао на прах, след това двете части тесто се разточват на дебели кори, поставят се една върху друга и се завиват на руло. Реже се рулото с дебелина 1 см и тогава плоските курабийки се изпичат. Става красиво.
отговор Сигнализирай
1
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 17 Не харесвам 7
Масленките на баба няма да станат същите изпробвал съм ги. Нито брашното е същото нито продуктите са истински. На баба масленките се топеха в устата. Пробвайте рецептата и ще се уверите че ментето е пълно. Ако купите брашното от Македония и продуктите ще видите каква огромна разлика е. В това се уверих.
отговор Сигнализирай
Новини