IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Френски макарони

Наслада за небцето

Pixabay

Pixabay

Ако някога сте били във Франция, няма как да не сте опитали поне веднъж френските макарони. Тук не става въпрос за тестените изделия, които ядем за вечеря, а за онези малки десертчета, които веднага привличат окото.

 
За щастие на хората, които трудно стигат до Франция, тези сладкиши постепенно навлязоха и в България и могат да се намерят в доста магазини и сладкарници. Но всеки знае, че домашното си е най-хубаво и затова се опитваме да направим нещо вкусно у дома, залагайки на класически и изпитани рецепти.
 
Хубавото на френските макарони е, че те няма да развалят фигурата ви толкова много, колкото другите сладкиши. При тях обикновеното брашно е заменено с бадемово, а към него се добавя и друга здравословна съставка – яйченият белтък. Може да изберете какъв пълнеж да сложите между двете хрупкави черупки.
 
Това, за което трябва да внимавате при приготвянето на френските макарони, е белтъкът. Той трябва да е остарял, тоест да е отделен от жълтъците и да е съхраняван в хладилник за поне 48 часа. След това те трябва да се извадят 2 часа преди началото на приготвянето.
 
Тъй като наближава есента, ние ще ви представим една рецепта за френски макарони с шоколад и кестени.

Необходими продукти:
 
За макароните:
 
90 грама остарели белтъци
 
Сол
 
40 грама кристална захар
 
200 грама пудра захар
 
2 с.л. какао
 
110 грама бадемово брашно
 
За пюрето от кестени:
 
250 грама сварени и обелени кестени
 
200 мл прясно мляко
 
200 мл вода
 
1/2 ч.л. ванилия
 
За шоколадовия ганаш
 
100 грама шоколад
 
100 грама подсладена сладкарска сметана
 
Всички продукти за френските макарони ще откриете ТУК. А как да ги приготвите четете в Tialoto.bg 
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата