По това време на годината серргиите по пазарите са пълни с праскови. Обикновено обичаме да си ги харпваме пресни, така най-лесно усвояваме полезните им вещества, но с тях затваряме и компоти, които са най-търсени през зимата, когато няма голямо разнообразие от плодове.
Прасковите са богати на витамините С, Е и К. Освен това съдържат фолиева киселина, каротин, пектин, както и някои важни за организма етерични масла. Що се отнася до минералите, в тях има селен, магнезий, желязо, калий, фосфор, мед, манган и цинк.
Ако вече сте приключили с любимите ви сладка и компоти от праскови, може да се поглезите с домашно приготвен нектар от оранжевия плод. Може да го съхранявате в хладилника до няколко дни и пиете на закуска или между хранененията. Има и вариант да го стерилизирате за есента, но вкусът му е най-добър при директна консумация.
Какво ви е необходимо за нектар от праскови?
- 1 кг добре узрели праскови;
- 250 г захар или една чаена чаша;
- 1 литър вода.
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите четете в Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.